A Kispárna zenekar 1989-ben alakult, Zágó és Boszi ötleteként még általános iskolás éveikben, Budakeszin. Kezdetben főképp a punkrock és a hardcore zúzós zenei elemei ötvöződtek a cseppet sem rádióbarát hangvételű dalokban, melyet őrületes klubbulikkal tetézett a zenekar. Szóló gitárosi poszton több tagcser is volt, Túri Norbertet először Münich Iván váltotta, majd 2000-től Czifrák László erősíti ebben a csapatot. A kezdeti sikeres évek ellenére a zenekar 2003-ban parkolópájára állt és majd 10 év kihagyás után 2012 őszén tért vissza amolyan örömzenélés erejéig. Ez azonban “maradandó károsodást “okozott, mivel az együttzenélésvarázsa mindenkit magával sodort, amit tetézett még az is, hogy a dobos terén is frissítésre kényszerült a csapat, mely során Szegulja Miklós helyére Nagy Gábor került. Kísérletezéseink hatására 2013-ban a zenekar újabb taggal bővült szkreccs terén Somlai Tamás személyében, de végül az alap rock felállás bizonyult stabilabbnak. A jelenlegi formáció Bosznai Tamás (Boszi) basszusgitár, Czifrák László (CZ) szólógitár-ének, Nagy Gábor dob és Zágoni Péter (Zágó) ritmusgitár-ének felállásban zenél együtt.
Stílusilag nehezen behatárolható a banda, mivel minden tag más-más műfajt istenít, és azokból az ötletekből próbálunk egységet formálni. A zenei elemek között fellelhető a rage-es funky, a HC-s riffelés, valamint a grunge és hardrock stílusjegyei. 99%-ban saját szerzeményeket játszunk, magyar szövegekkel.

A friss szerzemények főképp CZ és Boszi húrjairól fakadnak, azonban ezek végleges formálásában mindenki részt vesz, a szövegeket Zágó jegyzi. Rendszeresen koncertezünk, azonban mivel mindenkinek meg van az önálló megélhetési forrása, ez kizárólag az együttzúzás öröméről szól, amelynek hangulatát az élő bulikon maximálisan igyekszünk átültetni a közönségre.

A sok kísérletezés közepette eddig egy vállalható demót készítettünk: „A kulcslyukon túl” címmel. A lemez borítója és a banda logója is saját ihletésű és tervezésű CZ féle kivitelben.  Minden tag autodidakta módon sajátította el hangszerének kezelését, megkímélve ezzel a szolfézs- és zenetanárok idegrendszerét.

A Youtube-on a Made in China c. sláger hallható a zenekartól.

https://www.youtube.com/watch?v=htH2BJHyTQ4